» Home » Websites » CMS

 

Cms content management systems

CMS - Content Management System

 

Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, die u in staat stelt om zelf uw website te onderhouden, op een eenvoudige manier. U kan zonder veel technische kennis, zelf documenten en gegevens op het internet publiceren.


Een website heeft als doel informatie te verstrekken. Deze informatie dient relevant, accuraat en to-the-point zijn. Dit kan alleen maar door regelmatig de inhoud aan te passen. Het maakt je website interessanter voor de bezoekers en moedigt de bezoekers aan om regelmatig uw site terug te bezoeken. Zoekmachines zijn er dol op!

 

Open Source CMS systems op maat van uw bedrijf:

 

Een CMS kan worden gebouwd voor een specifieke toepassing (closed source = zeer duur), maar gelukkig zijn er ook GRATIS open source CMS'en beschikbaar .


CLING bvba is specialist in de integratie van Open Source Content Management Systemen. Wij hebben ruime ervaring in de integratie van Joomla en andere populaire open source CMS'en.


Deze opensource systemen komen veelal met tal van handige GRATIS modules en plug-ins, waardoor u steeds een goedkope oplossing op maat verkrijgt.

 

joomla15

 

 

 

Voordelen van Open Source Content Managment Systemen:

 

Open source CMS zijn goedkoper omdat er geen licentiekosten voor de software zelf dienen betaald te worden. Enkel de werkuren voor het op maat maken van de oplossing worden aangerekend. Dit bespaart u al rap vele duizenden Euro's uit t.ov. een commerciëel pakket.


Open source paketten zijn krachtiger en bieden out-of-the box zeer veel mogelijkheden. Dit komt omdat de ontwikkeling van deze paketten gesteund wordt door een zeer actieve wereldwijde community.


Open source CMS'en zijn gemakkelijk modulair uitbreidbaar. Zij beschikken over duizenden GRATIS extra modules welke integreren in uw CMS pakket (nieuws & kalendermodule, google maps plugin, RSS feeds, login, ...). 

 


joomla15

JOOMLA open source CMS.
Joomla open source CMS is geschreven in PHP en werkt met een MySQL database. De inhoud is gescheiden van het design. Het aanpassen van de inhoud van de website is hierdoor relatief eenvoudig, zonder dat het invloed heeft op het design van de website, of andersom. Joomla is toegankelijk via een normale webbrowser. 
 


 

 

Waarom Open Source CMS :

 

Waarom zou je open source CMS software willen gebruiken in plaats van een "gesloten" pakket van een traditionele softwareleverancier?

 

Wij lijsten een aantal argumenten op:

Onafhankelijkheid: je bent niet langer gebonden aan één softwareleverancier die het eigendomsrecht van de broncode bezit en je dure licenties laat betalen. Open Source is gratis, u betaald dus geen dure licentierechten voor een programma. Open Source betekent dat de broncode van de software vrij kopieerbaar en verspreidbaar is.

Openheid en veiligheid: Doordat de broncode toegankelijk is, kunnen programmeurs zelf bepalen of de software geschikt is voor gebruik binnen een specifieke context en of er veranderingen doorgevoerd moeten worden. Gebruikers zijn dan niet langer gebonden aan één softwareleverancier. Daarmee ben je niet afhankelijk van het oordeel van één partij aangaande de kwaliteit van de software.

Hergebruik van kennis en softwarecomponenten. Closed source software heeft de neiging het wiel telkens opnieuw uit te vinden. Open source software groeit organisch; slechte ideeën sterven uit, goede ideeën groeien door en worden hergebruikt in andere projecten.

Open Standaarden. De concepten in een Open Source project worden ingebracht door ontwikkelaars en gebruikers van organisaties over de hele wereld. Door dit enorme draagvlak verworden veel van deze concepten tot internationaal geaccepteerde open standaarden. Dit leidt tot interoperabiliteit.

Open source ontwikkeling verhoogt de kwaliteit. De beoordeling van de kwaliteit van de software vindt plaats door alle betrokkenen bij een open source project. Dit kunnen honderden of zelfs duizenden gebruikers en ontwikkelaars zijn. In de traditionale closed source ontwikkeling wordt dit gedaan door de leverancier zelf. De leverancier bepaalt dan of een zekere functionaliteit noodzakelijk is en of de kwaliteit van de software voldoende is om te leveren of te updaten.

Beter aan te passen aan de wensen van de gebruiker. De openheid van de code maakt het altijd mogelijk de software aan te passen aan bestaande systemen, tools, platformen, databases etc...

 

Bij Open Source oplossingen bent je en blijft je onafhankelijk in je keuzes. Je hebt geen vendor lock-in zoals bij commerciële closed source systemen, waar een overstap naar een andere leverancier dikwijls problemen opleverd.


Open source software garandeert kwaliteit en continuïteit van het gebruik, omdat:

- de gebruiker niet meer afhankelijk is van de overlevingskans van de softwareleverancier,

- de gebruiker kan doorontwikkelen op de aangekochte software,

- de gebruiker kan profiteren van succesvolle ontwikkelingen van (voorgaande) collegagebruikers,

- de data-uitwisseling via open standaarden verloopt.

 

 


 

CLING zorgt voor:

- Een gebruiksvriendelijke Open Source Content Management Systeem

- Een gemakkelijk uitbreidbaar CMS systeem

- Onderhoud, security en update van de omgeving

- Maatwerk afgestemd op uw noden en wensen

 

 

CLING bvba