» Home » websites » mailings


direct mailing

E-mailmarketing / Direct Marketing

 

E-mail- en Direct marketing zijn bekende en bewezen communicatie-instrumenten. Deze vormen van reclame waarbij huidige en potentiële klanten rechtstreeks benadert worden is nog steeds de meest populaire vorm van communicatie.


Het verschil met reguliere vormen van adverteren is dat direct marketing geen boodschappen in het publieke domein plaatst. In plaats daarvan wordt bij direct marketing de aanbieding direct aan de klant gedaan.


Direct mail of e-mailmarketing biedt heel wat voordelen in vergelijking met andere media zoals post, telefoon of fax. Meer nog, voor kmo’s die nieuwe klanten zoeken of bestaande klanten willen binden, is direct mail de meest voor de hand liggende keuze.

 

 

Direct mail / E-mailmarketing

email marketingHet versturen van goed opgezette e-mails naar klanten en prospecten is een krachtige direct marketing tool. CLING kan u helpen bij het opstellen en versturen van uw mailings.

Het versturen van mails in bulk vraagt enige voorzichtigheid. Vaak is het balanceren tussen gewenste mail en spam, daarom is professioneel advies aan te raden. Heeft u plannen omtrent direct mail marketing, neem gerust contact op met ons om samen de mogelijkheden even te bekijken.

 

Direct mail is meetbaar

e-mailmarketingKenmerkend is dat direct marketing een reactie van de klant zoekt. Hierdoor is het vaak eenvoudig om de effectiviteit van een campagne te bepalen, omdat eenvoudig gekeken kan worden hoe groot de respons op de campagne is.

 

Als zelfstandige zaakvoerder bent u zuinig op uw middelen. Elke euro draait u liefst twee keer om. Daarom is het belangrijk dat u het rendement van alle marketinginspanningen zorgvuldig meet.
- Bij traditionele reclame, wie? kan u garanderen dat uw advertentie in de telefoongids of in een lokaal tijdschrift gezien wordt door de juiste doelgroep? Hetzelfde geldt voor reclame met affiches of op lokale tv-zenders.
- De respons op een direct mail is echter perfect meetbaar. Wanneer u bijvoorbeeld werkt met een antwoordcoupon of een kortingbon, dan kunt u het rendement van elke gespendeerde euro heel precies meten. Dat is de cruciale informatie die u helpt bij het nemen van onderbouwde beslissingen.

 


Voordelen van direct marketing

 

  • de mogelijkheid tot het bijhouden van klantgegevens
  • de mogelijkheid tot het opbouwen van een langdurige, structurele, duurzame relatie
  • het persoonlijke karakter
  • de meetbaarheid
  • de mogelijkheid om precies te testen wat klanten echt willen
  • de voorspelbaarheid van kosten en resultaten
  • geringe afhankelijkheid van media of publiciteits kantoren, omdat u zowel de campagne als het inzet van de tools ervoor zelf in handen hebt.

 

 

U bepaalt zelf uw investering

 

Reclame kost geld, maar hoeft niet duur te zijn. Direct mail laat echter toe om uw campagne aan te passen aan het beschikbare budget. Ondernemers die pas starten of die weinig ervaring hebben met reclame, kunnen via direct mail heel gericht en op kleine schaal experimenteren. Dat is een groot voordeel, want zo blijft de kost van fouten of vergissingen binnen de perken. Heeft een campagne succes, dan kan de oplage van de mailing worden verhoogd. Die schaalbaarheid maakt direct mail uniek, omdat het de risico’s voor uw bedrijf aanzienlijk beperkt.

 

 

 


 

Cling zorgt voor :

 

- CLING beschikt over een zeer krachtige applicatie voor het versturen van e-mails.

- Wij helpen u bij het creëren van de mailing, zowel grafisch als naar inhoud toe.

CLING bvba